Alussa oli kaide...

History2 716X477pxEAB:n historia ulottuu aina 50 luvulle asti. Se pitää sisällään todellista yrittäjyyttä, halua rakentaa kestävästi ja suurta kunnioitusta työkavereita sekä asiakkaita kohtaan.

Vuonna 1953 EAB:n perustaja Erik Andersson aloitti rakennustyömiehenä Anton Svenssons Byggnadsfirma – yrityksessä Smålandsstenarissa. Nopeasti Erik havaitsi, että alueelta puuttui teräksisten porraskaiteiden valmistaja. Tästä rohkaistuneena hän aloitti kaiteiden valmistamisen omassa kellarissaan. Muodot ja mallit perustuivat Erikin omiin ideoihin.

Tuotteiden kysyntä ylitti odotukset ja jo vuoden kuluttua Erik aloitti kokopäivätoimisen valmistuksen. Aluksi yrityksen asiakaskuntana olivat rakennusliikkeet. Vuonna 1957 yritys sai nimekseen Erik Anderssons Byggnadssmide.

Teollisuusovet ja teräsrakenteet/teräshallit
Vuonna 1969 tarvittiin yrityksen tilojen laajentamiseen taas teräsrakenteita ja ovia. Ostamisen sijaan ne päätettiin tehdä itse ja samalla sai alkunsa EAB tuoteryhmät, teollisuusovet ja teräsrakenteet. Molemmat sopivat erinomaisesti sen hetkiseen osaamiseen ja konekantaan.

Varastokalusteet
Vuonna 1984 tuotevalikoimaa täydennettiin ja aloitettiin varastokalusteiden valmistaminen. Samalla, ensimmäistä kertaa pystyimme toimittamaan varastorakennuksen varastokalusteilla.

Seuraava sukupolvi
Vuonna 1984 omistus siirrettiin Erik Anderssonin lapsille Catrine, Sven-Gunnar ja Per-Åke Anderssonille ja edelleen vuonna 1997 Per-Åkelle ja Sven-Gunnarille, jolloin yhtiön nimi muutettiin EAB AB:ksi.

Muutto
Vuonna 1989 EAB muutti nykyiselle paikalleen, jossa saman katon alla ovat toimistot, tuotanto ja varastot. EAB:lle tyypilliseen tapaan muutto rahoitettiin tulorahoituksella. Tavalla, joka jatkuu edelleen.

Satsaus työntekijöihin

Vuoden 1989 muuton jälkeen tiloja on laajennettu kahteen kertaan vuosina 1997 ja 2005. Vuoden 2004 aikana nykyaikaistettiin toimistotilat, ruokasalit pukuhuoneet. Samassa yhteydessä rakennettiin täydelliset virkistäytymistilat.